×

GHETTO EKO GAMES

Nekas nebeidzas, mēs turpinām - Ghetto EKO Games 1. posma rezultāti

#FORFUN

Elīna Kolna

19. aprīlis, 2020, 21:42

Lai izdzīvotu ir jākāpj pāri savām robežam un jāizaicina sevi katru dienu. Ar tādu domu Eiropā viena no lielākajām ielu sporta un kultūras organizācijām Ghetto Games, 11. aprīlī uzsāka jaunu un esošajai situācijai aktuālu projektu - Ghetto EKO Games, kurā ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs izaicinot sevi un pārējos online vidē.

Ir teiciens - laimīgs cilvēks, ir paēdis cilvēks, taču Ghetto Games komanda vēlas domāt, ka laimīgs cilvēks ir veselīgs un sportisks. “ESI KUSTĪGS ONLINE” programmas 1.posms ir noslēdzies, taču tās nav beigas, tas ir tikai sākums.

 

Nedēļas garumā ikvienam Latvijas cilvēkam bija iespēja piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs - skriešana, nūjošana/iešana, riteņbraukšana, iegūt enerģiju visai dienai varēja piedaloties rīta treniņos kopā ar treneri Madaru, kā arī vakaros visiem bija iespēja sasniegt jaunus rezultātus plankā un krēsliņā, pieslēdzoties tiešsaistes programmai “ZOOM”.

 

Ghetto EKO Games komanda atzina, ka “sākumā nemaz necerējām, ka šis projekts jau pirmajās dienās iegūs tik lielu atsaucību, taču skaitļi nemelo, un kopā šajās sacensībās piedalījās aptuveni 183 cilvēki, kas mums  dot stimulu turpināt, un turpināt to vēl augstākā līmenī. Nekas nav noslēdzies, viss turpinās un esam izsludinājuši jau nākamā posma reģistrāciju, kura ir atrodama ghetto.lv mājaslapā, sadaļā EKO Games.”

 

Dalībnieki katras dienas beigās iesniedza savus rezultātus, tādā veidā viņiem bija iespēja aplūkot kā ir gājis arī citiem dalībniekiem, veidojot atbalsta komandu, kā arī dalībniekos rodas adrenalīns un sacensību gars.

 

Runājot par sacensību garu to noteikti varēja just esporta dalībnieki un līdzjutēji, kuriem bija iespēja vērot finālus Ghetto TV kanāla. EKO Games laikā tika izspēlēti vairāki esporta turnīri, atverot pavisam jaunu lapusi sporta turnīru norisē. Par rezultātiem, un kādi tie bija ir iespēja iepazīties raksta apakša.

 

Nedēļas garumā programmas laikā tika iepazīti dazādi cilvēki, kurus vienoja sportisks azarts un vēlme, celties no dīvana un piecelt arī pārējos.

Kā viens no pārsteigumiem bija jūrmalnieks Edgars, kurš savos deviņos gados visas nedēļas laikā tika nepārspēts planka sacensībās. Edgars noteikti uzstādīja augstu latiņu EKO Games dalībniekiem nākotnē, jo viņš plankā spēja noturēties 1 stundu. Teiciens par mazu cinīti, kurš gāž lielus kalnus ir piemērots Edgaram, un organizatoru komanda cer, ka puisis piedalīsies arī citās aktivitātēs, jo viņa cīņasspars ir nepārspējams.

 

Lai ļautos izaicinājumos nedrīkst baidīties, jo tās ir visu robežu sākums. Latvijas Telpu Futbola izlases spēlētājs Matīss Babris neapšaubāmi nav dzirdējis vārdu “bailes”, jo trakais latgalietis, ceturtdienas rītā uzsēdās uz sava riteņa un mēroja 205 km garu ceļu līdz savām mājām - Preiļiem. Šāds lēmums un ideja, lika daudziem ieplēst acis izbrīnā, taču ne Matīsam, un nieka pēc deviņām stundām viņš sasniedza savu galamērķi. 

 

Vērts pieminēt, ka šajā laikā, kad visa pasaule ir apstājusies un sports tajā skaitā, EKO Games laikā varējām vērot, kā dažādi sporta profesionāļi iesaistās šajā projektā, lai aktīvi nodarboties ar sportu un aicinātu darīt arī citus. EKO Games laikā piedalījās Latvijas basketbola izlases spēlētājs Jānis Bērziņš un Latvijas florbola izlases spēlētājs Rolands Kovaļevskis, kuri savus spēkus pārbaudīja e-sporta disciplīnās. Organizatoru komandai bija prieks dalībnieku starpā redzēt arī Latvijas desmitkārtējo čempionu Uģi Joci, kurš piedalījās skriešanas disciplīnā.

Šādi un vēl daudzi citi stāsti šīs nedēļas laikā tika ieraudzīti un iepazīti “Ghetto EKO Games” laikā. Stāsti, kurus redzot un dzirdot bailīgajiem ieplešas acis, taču tas parāda to, ka visas robežas ir mūsu galvā, un ja tās spēsim nojaukt, tad viss ir iespējams. 

 

Ghetto Games komanda, vēlas teikt paldies ikvienam, kurš bija gatavs izaicināt sevi. “Mums pašiem tas bija liels izaicinājums un piedzīvojums reizē. Protams, pieļāvām kļūdas, bet svarīgākais ir no tām mācīties. Vai mēs esam gatavi turpināt? Jā, jo šajā nedēļā sapratām, ka projekta mērķis nav sasniegt augstus rezultātus vai pārspēt pārējos, mērķis ir piedalītes, atbalstīt un uzmundrināt. Tiešsaistes aktivitātēs, varējām iepazīt ļoti dažādus cilvēkus, kas deva papildus enerģiju un atbildības sajūtu šo visu turpināt, tāpēc aicinām ikvienu, neslinkot un piereģistrēties, jo mēs apsolām, ka pozitīvas emocijas šajā visnotaļ trakajā laikā, garantējam.”

 

Šīs nedēļas dalībnieki saņems balvas no Ghetto Games un kādu atsvaidzinošu pārsteigumu no zemeņu piegādes!

 

1.POSMA REZULTĀTI

SKRIEŠANA (KOPĒJAIS KM SKAITS - VĪRIEŠI)

1. TOMS KUNAKOVS ( 186,33 )

2. KRISTERS ŠMITS ( 163,19 )

3. BRUNO LAIZĀNS ( 145,33 )

 

(KOPĒJAIS KM SKAITS - SIEVIETES)

1. MADARA MILLERE (72,13)

2. DITA KRŪMIŅA (68,52)

3. ENIA ANTANOVIČA (63,83)

 

IEŠANA/NŪJOŠANA

U40 Vīrieši - ŽANIS PEINERS 54,45 KM

U40 Sievietes - ALĪNA MATVEJEVA 83,61 KM

U40+ Sievietes - INGA ELBAKJANA 35,32 KM


RITEŅBRAUKŠANA

U14 Meitenes

Estere Petrus 89.88 km

U16 Zēni

Aleksis Dūna 334.05 km

U16 Meitenes

Elizabete Kalniņa 104.13 km

U18 Zēni

Dāvis Bērziņš 359.51 km

U18 Meitenes

Lindija Smiltāne 108.14 km

U30 Vīrieši

Džordans Inge 367.84 km

U30 Sievietes

Diana Šņepste 357.85 km

30+ Sievietes

Inga Elbakjana 7 km

Garākais brauciens vīriešiem

Matīss Babris 205 km

Garākais brauciens sievietēm

Diana Šņepste 81 km

 

PLANKS

Vīrieši - Edgars Kurgans 01:00:09

Sievietes - Anna Belova 00:04:07

 

KRĒSLIŅŠ

Vīrieši - Mārcis Galejs 00:10:17

Sievietes - Samanta Jacko 00:07:50